Pixabayprofit.bgПо-рано този месец 33-годишен посетител на държавния парк Crater of

...
 Pixabayprofit.bgПо-рано този месец 33-годишен посетител на държавния парк Crater of
Коментари Харесай

Мъж откри 9-каратов диамант в американски парк

 Pixabay

profit.bg

По-рано този месец 33-годишен клиент на държавния парк Crater of Diamonds в Арканзас откри втория по величина елмаз в историята на парка.

Кевин Кинард посещава парка в Деня на труда с няколко другари, като прекарват много време в зоната за търсене на диаманти.

В продължение на няколко часа той върви нагоре-надолу по разораната земя и прибира всичко, което му наподобява на кристал.

 

Когато издирването завършва, Кинард и приятелите му отиват в центъра на парка, където личният състав разпознава находките на посетителите и записва диамантите.

„ Почти се отхвърлих да ревизират находките ми, тъй като не мислех, че съм намерил нещо “, споделя Кинард в обява в блога на парка. „ Приятелката ми обаче ревизира нейните, тъй че и аз го направих ". 

Служител преглежда находките на Кинар и оставя настрани кристал, който  Кинар прибира, тъй като наподобява забавно и лъскаво, само че счита, че е нормално стъкло.

Оказва се, че това е деветкаратов елмаз, оповестява T+L.

„ Условията в зоната за търсене на диаманти бяха идеални за господин Кинард “, показват от парка. Персоналът разорава зоната за търсене на 20 август, единствено няколко дни преди тропическата стихия Лора да изсипе съществено количество дъжд в региона.

Когато мъжът е в парка, пък грее слънце, което му памага да открие диаманта, отразяващ светлината. Камъкът тежи 9.07 карата и е с кафяв цвят и железен искра.

Това е вторият по величина елмаз, откриван в миналото в държавния парк, откогато е отворен през 1972 година

Единственият по-голям камък от него е 16.37-каратовия бял Amarillo Starlight, открит през август 1975 година

В името на приятелите, които го съпровождат в парка, Кинард избира да назова своя елмаз Kinard Friendship Diamond.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР